Enterprising | Sharp | Adaptable

Urmariti-ne si pe:

MANIFESTO

Inspirat de vârfurile mărețe ale munților, Teodorescu Partners – Attorneys at Law înglobează perseverența, puterea, înțelepciunea și răbdarea, adică acele valori care sunt insuflate de Munții Bucegi, sub care Alex, fondatorul nostru, a fost născut și a crescut. Inspirându-ne din învățămintele primite de la munte, abordăm practica dreptului afacerilor cu o perspectivă proaspătă și determinată, bazată pe expertiza noastră concretă și pragmatică.

Descoperă substanța abordării noastre și haide să facem cu cunoștință fundamentele noastre, pe măsură ce îți vom prezenta cei șase piloni pe care construim.

Spirit antreprenorial:

Cu spiritul antreprenorial bazat pe înțelepciune și fermitate, tratăm dreptul afacerilor cu o abordare proactivă și orientată spre creștere. Ne concentrăm pe înțelegerea obiectivelor și ambițiilor de creștere ale clienților noștri, ajutându-i cu soluțiile juridice cele mai bune din punct de vedere strategic.

Sfaturi perspicace și complete:

Ghidați de experiența noastră în înțelegerea legislației și a nuanțelor acesteia, oferim perspicacitate și expertiză juridică clară, furnizând clienților noștri sfaturi precise și cuprinzătoare. Tratăm chestiuni juridice complexe, dezvoltând soluții complete și strategice care iau în considerare tot contextul în care se găsește clientul. Abordarea noastră ia în calcul fiecare aspect, asigurând rezultate eficiente și eficace. Oferim sfaturi practice, adaptate la nevoile specifice ale clienților noștri, asigurându-ne că aceștia înțeleg temeinic opțiunile pe care le au.

Abordare flexibilă și agilă:

Ne adaptăm la dinamica mediului de business și juridic și suntem la zi cu nevoile în continuă evoluție ale clienților noștri. În același timp, facem eforturi să rămânem agili în gândire și abordare. Capacitatea noastră de a naviga în situații dinamice și de a îmbrățișa noi abordări ne asigură că oferim sfaturi relevante și prompte.  Rămânem flexibili în abordare, dar și la nevoile concrete ale clienților noștri, abordând provocările cu care se confruntă aceștia cu adaptabilitate și inovație.

Soluții practice pentru rezultate palpabile:

Conduși de expertiza noastră pragmatică, punem accentul pe caracterul practic și pe rezultatele palpabile în detrimentul conceptelor teoretice. Oferim soluții pragmatice, care pot fi puse în practică și aliniate la nevoile specifice ale clienților noștri. Combinând cunoștințele juridice cu simțul practic din lumea reală și pregătirea în domeniul afacerilor, oferim sfaturi eficiente și orientate spre rezultate, dând posibilitatea clienților noștri să își atingă obiectivele dorite.

Știm business pe bune:

Înțelegem în profunzime business-urile clienților noștri și dinamica industriei în care aceștia operează și cunoaștem pe îndelete operațiunile, provocările și obiectivele lor. Acest lucru ne permite să oferim soluții personalizate care răspund nevoilor lor specifice, îmbinând expertiza noastră juridică cu o apreciere profundă a contextului de afaceri.

Iubim oamenii. Pentru că suntem oameni înainte de toate

Dincolo de elementele juridice, noi punem omul în prim plan. Cultivăm relații puternice bazate pe încredere și înțelegere, asigurându-ne că clienții noștri se simt susținuți pe tot parcursul  călătoriei lor. Credem că empatia și înțelegerea sunt elementele de bază pentru excelență în servicii juridice. Facem în așa fel încât nevoile și dorințele clienților noștri să se afle în prim-planul fiecărei soluții juridice

Hai cu noi în această călătorie și descoperă combinația optimă între sfaturi legale care înțeleg business-ul tău și   o abordare care pleacă de la omul din fața noastră.

ÎN CE CREDEM

Suntem antreprenori și te călăuzim proactiv în toate aspectele complexe ale peisajului juridic și de business. Înțelegem necesitatea de a avea un partener aproape pentru aspecte legale, care să fie capabil să reacționeze rapid și să rezolve probleme, și de aceea facem din asta o valoare.

Suntem perspicace. Oferim sfaturi cuprinzătoare, specifice pentru nevoile clienților noștri din multiple industrii.  Fie că este vorba de consultanță în probleme zilnice, tranzacții complexe sau reprezentarea clienților în toate tipurile de litigii, oferim sfaturi strategice și soluții practice.

Suntem adaptabili. Asta ne face diferiți, într-un mediu juridic în continuă evoluție. Suntem la curent cu evoluțiile juridice internaționale, asigurându-ne că clienții noștri beneficiază de recomandări de ultimă oră. Cel mai important, știm că fiecare client are nevoi și obiective unice. Prin urmare, ne adaptăm abordarea și soluțiile pentru a răspunde cerințelor lor specifice, oferind servicii juridice personalizate și centrate pe nevoia fiecărui client în parte.

ARII DE EXPERTIZĂ

Dreptul afacerilor reprezintă un aspect vital al activității juridice, care se concentrează pe oferirea de asistență companiilor în diverse aspecte juridice. De la negocierea și redactarea de acorduri comerciale care definesc relațiile cu partenerii, furnizorii și clienții, până la oferirea de îndrumare juridică privind operațiunile de zi cu zi, Dreptul afacerilor asigură companiilor conformitatea cu legislația relevantă și minimizarea riscurilor potențiale.

Expertiza în domeniul tranzacțiilor corporative și în materie de Corporate/M&A gravitează în jurul aspectelor de natură juridică ale tranzacțiilor comerciale și ale guvernanței corporative. Această practică implică ghidarea companiilor în procesul de constituire a companiilor, asigurându-ne că acestea îndeplinesc toate cerințele și formalitățile legale pentru a-și stabili în mod corespunzător entitatea juridică. Guvernanța corporativă se concentrează pe definirea rolurilor și responsabilităților diverșilor actori din cadrul companiei, promovând transparența, responsabilitatea și eficiența procesului decizional.

Soluționarea disputelor este o practică juridică esențială dedicată soluționării conflictelor dintre întreprinderi sau persoane fizice. Disputele comerciale implică soluționarea dezacordurilor care decurg din obligații contractuale, operațiuni comerciale sau tranzacții. Serviciile de recuperare a creanțelor sunt vitale pentru întreprinderile care doresc să colecteze plățile restante datorate de clienți sau parteneri. Cazurile de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală implică protejarea activelor intangibile valoroase ale întreprinderilor, cum ar fi mărcile comerciale, drepturile de autor și desenele industriale, împotriva utilizării sau imitării neautorizate. De asemenea, oferim apărări solide în cazurile de acuzații de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală împotriva afacerii tale.

Dreptul muncii se referă la relația juridică dintre angajatori și salariați, acoperind diferite aspecte ale ciclului de viață al angajării. Litigiile de muncă presupun abordarea conflictelor care pot apărea între angajatori și angajați, cum ar fi încălcări ale contractelor sau concedieri abuzive. Regulamentele interne sunt politici și reguli esențiale care reglementează comportamentul angajaților și condițiile de muncă în cadrul companiei.

Proprietatea intelectuală (PI) este o practică juridică specializată, axată pe protejarea și gestionarea activelor intangibile create prin intermediul intelectului uman, cum ar fi invențiile, desenele, simbolurile și operele artistice. Elaborarea unei strategii de PI presupune elaborarea unui plan pentru a proteja și valorifica eficient aceste active.

Alex Teodorescu

Fondator & Partener Coordondator

Avocat dedicat | Explorator de soluții în lumea juridică

Cu o experiență diversificată în cele mai relevante domenii ale dreptului afacerilor, Alex Teodorescu este un avocat cu experiență și un lider de referință în industrie. În calitate de fondator și partener coordonator al Teodorescu Partners, principalul său obiectiv este să se asigure că fiecare client primește sfaturi personalizate, perfect adaptate nevoilor lor unice, bazate pe pragmatism și expertiză concretă.

De la sportiv de iarnă la antreprenor al domeniului juridic

Cu o carieră de 10 ani ca atlet de iarnă în sanie, Alex a obținut peste 12 titluri de campion național, a ocupat locul 6 în clasamentul Junior World Cup și a reprezentat cu mândrie România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi din 2014. În paralel, condus de pasiunea pentru voluntariat, Alex este membru activ al JCI București încă din 2018 și a avut onoarea de a ocupa funcția de Președinte în anul 2023. Combinate cu experiența sa extinsă într-o firmă de avocatură de renume și cu o puternică dorință antreprenorială, aceste experiențe nu numai că au conturat angajamentul său față de comunitate și dezvoltarea personală, dar au întărit și mai mult dedicarea sa de a Teodorescu Partners, pe o bază antreprenorială, care să ofere servicii juridice adaptate precis nevoilor unice ale clienților, ancorate în pragmatism și experiență concretă.

Specialist în dreptul afacerilor

Alex este specializat în multiple aspecte ale dreptului afacerilor, gestionând cu perspicacitate o gamă largă de proiecte, inclusiv Dreptul Comercial, Corporate M&A, Soluționarea Disputelor, Proprietate Intelectuală și Dreptul Muncii. Abordarea sa este caracterizată de rigurozitate, mereu adaptată pentru a ajuta clienții să își atingă obiectivele unice.

Întreprinzător în Business

Cu o perspectivă antreprenorială și dorința de a explora noi orizonturi în domeniul juridic, Alex a lansat Teodorescu Partners cu o viziune clară: de a furniza servicii juridice de înaltă calitate axate pe soluții practice, orientate spre rezultate.

Ghidat de Valorile Noastre și Spiritul Munților

Teodorescu Partners se bazează pe valorile sale de bază: Antreprenorial, Perspicace și Adaptabil. Aceste principii stau la baza fiecărui aspect al activității noastre, reflectând angajamentul nostru de a furniza valoare autentică și de a contribui la succesul clienților noștri.

Inspirat de vârfurile mărețe ale munților, de unde Alex, fondatorul și partenerul director, extrage înțelepciune și inspirație, practica noastră în dreptul afacerilor este caracterizată de o dedicare hotărâtă și o perspectivă proaspătă, bazată pe expertiză pragmatică.

Profesionist de încredere

Cu o experiență dovedită în furnizarea de asistență de succes pentru afaceri, Alex Teodorescu este un avocat dedicat angajat să ofere consultanță juridică excepțională. Oferă soluții juridice de încredere și asistență personalizată, mereu cu modestie și angajament pentru rezultate de top.

Intrați în contact pentru a explora posibile colaborări.

Abia așteptăm să lucrăm împreună!

Back to top